Conditii de internare a unui batran in azil

Pentru ca o persoana sa poata fi internata intr-un centru de ingrijire pentru batrani ea trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, nu neaparat legate de situatia sa materiala.
Astfel, conditia esentiala este ca persoana respectiva sa nu se poata ingriji singura si sa nu aiba pe cineva care poata avea grija de ea, informeaza Amos News.

Conform legii, au dreptul la internare si batranii care au casa proprietate personala si pensie, dar care au nevoie neaparata de sprijin.
In cazul in care persoana respectiva are certificat de handicap, este nevoie de recomandarea Comisiei de Expertiza a Persoanelor cu Handicap pentru supraveghere permanenta in cadrul unui azil de batrani sau al unui centru de ingrijire pentru batrani.

Acte necesare pentru inscrierea unei persoane in varsta la un camin de batrani sau azil de batrani:
- cerere
- copie dupa certificatul de nastere
- copie dupa buletinul de identitate si dupa certificatul de casatorie
- certificatul de deces al sotului/sotiei (dupa caz)
- hotararea de divort (dupa caz)
- talonul de pensie
- analize medicale (HIV, radiografie pulmonara, RBV etc.)
- adeverinta de la medicul de familie din care sa rezulte ca solicitantul nu sufera de boli transmisibile
- recomandare medicala din care sa reiasa institutia indicata conform gradului de handicap constatat de Comisia de expertiza medicala
- declaratie pe propria raspundere de unde sa reiasa ca batranul nu are rude de gradul intai sau intretinatori legali.

Daca persoana in varsta care solicita internarea intr-un camin de batrani are intretinatori legali, acestia trebuie sa mearga la notariat pentru a declara motivul pentru care nu pot asigura ingrijirea acesteia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu